opc_loader


 

Kledingwinkel en atelier 

Modeontwerpster Claudia Träumer haalt haar inspiratie voor haar collectie van unieke dameskleding uit stoffen, natuur, reizen, musea, boeken en meer.
In haar kledingwinkel en atelier in het Modekwartier te Arnhem ontwerpt, produceert en verkoopt ze haar dameskleding onder de labels ‘CLAU-D’ en ‘Claudia Träumer’.
Binnen haar opleiding aan de Aki, nu Artez, leer je een collectie ontwerpen door veel onderzoek te doen en moodboards te maken. Door er lekker op los te experimenteren, met soms ondraagbare kleding als uitkomst, kun je deze uitgesproken ontwerpen terug brengen en afzwakken tot een draagbaar kledingstuk. Hierdoor kun je verrassende resultaten krijgen en geef je een dameskleding collectie een eigen draai. Van Exclusieve dameskleding tot duurzame kleding.
Zo destilleer je een eigen handtekening en ontstaat er een ontwerp binnen een bepaald thema of zijn de materialen, maar ook je doelgroep een uitgangspunt.
Inspiratie krijg je ook door een beeld, kleur of een leuk gekleed persoon die je op straat tegen komt, tijdens het reizen naar verschillende landen en uit een magazine  of in een museum, hierdoor kan een nieuw idee ontstaan. Ook de stoffen en materialen kunnen als inspiratie voor een nieuw ontwerp dienen, door kleur, structuur en valling.

Natuur als uitgangspunt voor een ontwerp

Door de natuur als uitgangspunt voor een nieuwe ontwerp te nemen ontstaat er een mooi beeld.
De natuur heeft veel kleurschakeringen die je in je ontwerpen kunt gebruiken.
Door te reizen kom je op nog veel meer ideeën.
Zo kan de zee met zijn grijzen en blauwen en mooie luchten van donkergrijs tot roze, rood en paars, al een geweldig thema zijn.
Woestijnen spreken tot de verbeelding met zijn zandvlaktes, warmte en zandkleuren, rood-, oranje kleurende luchten, korrelige structuren, oases en fata morgana’s.
De geweldige groentinten die je vind in veel schakeringen in de beplanting van bossen kunnen als uitgangspunt dienen. Daardoor heeft Claudia Träumer groene jumpsuit ‘Forest Jump’ ontworpen. Door ook hier de diepe groene tint van de stof af te zetten met fris grasgroen contrast band.
Vincent van Gogh met zijn kleurrijke zonnebloemen, olijfbomen en luchten zijn een ware sensatie en een lust voor het oog.
Ieder detail kan leiden tot een nieuw idee. Zoals de wolkige structuur, samen met de print van de stof die gebruikt is voor blauwe jumpsuit ‘Cloudy’, deze is rechtstreeks afgeleid door zomerse wolkenluchten.

Musea als inspiratie

Musea zijn een verzamelplaats van artistieke uitingen in de meest uitlopende vormen en beelden van kunstenaars.
Claudia Träumer haalt haar inspiratie uit verschillende werken van een kunstenaar neem bijvoorbeeld expressionistische kunstenaars met hun kleurrijke schilderijen. Alleen de kleuren al en de geometrische en abstracte vormen kunnen als uitgangspunt dienen voor een nieuw kledingstuk. Denk aan een color splashing jurk, zoals grijze midi jurk 'silver Tulip', in deze dames jurk is gecomponeerd met de kleuren rood, blauw, geel, groen en zwart. Voor wat extra spanning in het comfortabele strakke jurkje heeft Claudia Träumer er een zwarte band op verwerkt, dit geeft dat tikkeltje stoer aan deze jurk.
Of zoals de ivoorkleurige zijden jurk met zwart lijnenspel van satijnband, zie de foto van Kim Kötter, deze is geïnspireerd op ‘de stijl’ van Piet Mondriaan, in deze jurk zie je een bijna letterlijke vertaling op de zijden jurk van een typisch stijl kenmerk.

toffen en fournituren die uitdagen tot een nieuwe jurk.

Ook de stoffen en fournituren kunnen uitdagen tot het ontwerpen van een nieuwe jurk. Sommige stoffen vragen om een specifiek model broek, jas of jurk.
Het is geweldig om te zien dat een lap stof veranderd in een nieuw kledingstuk.
Bij het zien van de stof voor Jurk 'silver Cross'  kreeg ik inspiratie om een wat wijder model jurk te maken met raglan mouwen en boothals, welke is afgewerkt met een grijs piping bandje. De uitgesproken print geeft de indruk van een giraffe patroon en laat jou deze zomer trots als een giraf flaneren door de stad of boulevard.

Conclusie en eindresultaat.

Binnen de Claudia Träumer collectie vind je de inspiratie die zij heeft opgedaan in haar dameskleding terug.
Ben jij ook benieuwd wat Claudia Träumer in haar atelier heeft ontworpen en gemaakt, kom dan naar haar kledingwinkel in Arnhem om het te bekijken en te voelen en te passen. Hier kun je ook voor je eigen kledingstijl terecht om inspiratie op te doen en laat je adviseren welke damesbroek, jurk of top een mooie aanvulling zouden kunnen zijn voor jouw garderobe.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.