opc_loader


Waarom CLAU-D niet meedoet aan SALE!

Claudia Träumer begon met haar damesmode collectie en haar atelier en winkel CLAU-D in 2008 en ze volgde haar eigen strategie en daarom kiest CLAU-D voor duurzaam.
Het voelde toen al niet goed om haar kledingmerk CLAU-D in grote aantallen te produceren. Er was destijds nog niet veel aandacht voor duurzaamheid.
Claudia Träumer heeft nooit mee willen doen aan het keurslijf van het traditionele modesysteem. Geen fast fashion maar slowfashion. Dat is altijd een bewuste keuze geweest. Ze heeft vaker op het punt gestaan om ‘groter’ te groeien, maar heeft er altijd voor gekozen dit niet te doen.
Hierdoor kan ze makkelijk met de veranderende markt mee laveren en heeft het ervoor gezorgd dat CLAU-D de tand des tijds heeft doorstaan en de winkel in dameskleding nog bestaat.
Door heel goed te luisteren naar haar eigen gevoel en tegendraads ‘klein’ te blijven, wil ze met haar kledingmerk CLAU-D en Claudia Träumer, vakmanschap, luxe, uniciteit en duurzaamheid uitstralen.
Daar past een mega productielijn nu eenmaal niet bij, geen consumptiemaatschappij en de groeiende kleding afvalberg terug dringen is het motto van Claudia Träumer.
Want dat is toch wat we echt niet meer willen. Kleding die je een- of tweemaal draagt en dan naar de vuilstort brengt. Loop door een willekeurige winkelstraat in bijv. Arnhem en je ziet de overdaad en het schreeuwerige aanprijzen van massa producten. Je ziet dan pas waar dit verhaal voor een groot deel over gaat, de hoeveelheid kleding die we produceren en consumeren.
Deze overspoelen jaarlijks de markt, tegen weggeefprijzen. in de sale.
Claudia Träumer wil ethisch werken en haar kleding verkopen tegen een eerlijke realistische prijs. Aangezien je dan ook minder vaak een nieuw item hoeft te kopen werken we mee aan de afvalberg te verminderen. CLAU-D werkt mee aan een duurzame dameskleding voor in de webshop en winkel

Duurzaam werken met ‘Made to order’

Bij CLAU-D en Claudia Träumer werken we duurzaam met ‘ made tot order’.
Onze collectie is in een hele kleine oplage handgemaakt en kan, mits er nog stof voorradig is in andere maten op bestelling worden gemaakt speciaal voor jou.
Je moet dan wel iets meer geduld hebben zodat het kledingstuk gemaakt kan worden. Meestal hebben we daar 1 tot 3 weken voor nodig, afhankelijk van het ontwerp en de drukte. Als voorbeeld hebben we krijtstreep jurkje Sam uit de collectie in de webshop. Je wilt dit jurkje hebben, maar jou maat staat er niet bij, maar wel ‘made to order’, dan kun je je wensen aangeven. Neem contact op met Claudia Träumer en geef je maat door en we gaan voor je aan de slag.
Op deze manier produceren we niet meer dan nodig.
We kopen geen grote rollen stof in en daardoor zijn de aantallen ook beperkt.
Als de stof opgebruikt is is het ook echt op en kunnen we het niet bijbestellen.
Daardoor houden we onze collecties origineel en uniek!
En zeer duurzaam zijn de unieke en kleurrijke eyecatchers, de one of a kind fashion van ontwerpster Claudia Träumer.

*

Conclusie van het duurzame verhaal

De conclusie van het duurzame verhaal is als we met z’n allen een beetje bewuster omgaan met wat en hoeveel kleding we kopen, we ervoor kunnen zorgen dat de afvalberg beperkt wordt.
Door te kiezen voor een jurk, broek, wikkelvest of een ander ontwerp uit het atelier van CLAU-D, weet je zeker dat je een mooi en duurzaam kledingstuk aanschaft.
Een beetje beter met de wereld omgaan, duurzaam en uniek de toekomst in, dat is waar Claudia Träumer van CLAU-D voor staat!

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.